Het genot van een eigen zwembad

zwembadZwemmen is een sport die op elke leeftijd kan beoefend worden. Door de draagkracht van het water worden de gewrichten immers niet belast zoals bijvoorbeeld bij lopen waarbij de gewrichten en pezen de impact van het neerkomen moeten opvangen.

Men zegt wel eens dat schoolslag belastend is voor de rug en best niet kan beoefend worden door mensen met rugproblemen. Aangezien “rugproblemen” een verzamelnaam is voor vele types van problemen die ook in vele gevallen te wijten zijn aan te weinig beweging, moet dit gerelativeerd worden.  In de meeste gevallen is zwemmen immers minder belastend dan andere sporten.

De laatste jaren is er in België een toename van het aanleggen van zwembaden en zwemvijvers. Eén van de nadelen van publieke zwembaden is immers de hygiëne van de infrastructuur en de relatieve warmte van het water en omgeving. Een eigen zwembad waarvan de temperatuur meer en meer economisch kan geregeld worden is voor vele wensen dan ook een droom.

Doordat er op de markt echter meer amateur zwembadbouwers actief zijn, is het van belang dat u met een ervaren zwembadbouwer in zee gaat waardoor uw droom niet in een nachtmerrie verandert. Ga een kijkje nemen op www.prijszwembad.be om inspiratie op te doen voor de zwemvijver of zwembad van uw dromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>